• Süt ürünlerinin üretimlerini gerçekleştirmek için gerekli tüm malzeme ihtiyacının tespit temini, depolanması ve dağıtım sürecini planlamak, iş akışını kontrol etmek.
• Üretimle ilgili hammadde aşamasından, nihai ürün aşamasına kadarki tüm süreçleri koordine etmek.
• Tesisin politika ve hedefler doğrultusunda çalışmasını koordine etmek.
• Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi prosedür ve talimatlarını uygulanmasını sağlamak.
• Ürün, proses ve kalite sistemi ile ilgili herhangi bir uygunsuzluğun oluşmasını önlemek için gerekli faaliyetin koordinasyonunu sağlamak.
• Türk Gıda Kodeksi’nin ve Standart şartlarının gerekliliklerinin üretimde yerine getirilmesini sağlamak.
• Hammadde ve son ürün kontrollerini yapmak.
• Üretim sırasında diğer üretim personelinin hijyen kurallarına göre çalışmasını sağlamak amacıyla hijyen kontrollerini yapmak .
• Tesisin genel hijyenini sağlamak.
• İş akış şemasına uygun olarak üretimi gerçekleştirilmesini koordine etmek.
• Kullanım esnasında stoğu azalan hammaddelerin alımı için gerekli işleri koordine etmek.
• Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi prosedür ve talimatlarını uygulamasını koordine etmek.
• Tesiste kullanılan araç, gereç ve makinelerin kullanma talimatlarına uygun şekilde kullanılmasını koordine etmek.
• Sterilizasyon ve dezenfeksiyon kurallarını uygulatmak.