Geleceğin Ziraat Mühendisi, Sevgili Gençler;
Fakültemiz, Bakanlar Kurulu’nun 27 Aralık 2005 tarihli ve 9849 sayılı kararı ile kurulmuş ve eğitim-öğretim çalışmalarına 2008-2009 yılında başlamıştır. Hâlihazırda 7 bölümde (Bahçe Bitkileri, Bitki Koruma, Biyosistem Mühendisliği, Tarla Bitkileri, Tarımsal Biyoteknoloji, Toprak Bilimi ve Bitki Besleme, Zootekni) 66 akademik personel, 130 doktora, 261 yüksek lisans ve 967 lisans öğrencisi ile eğitim ve öğretim faaliyetlerine devam edilmektedir.
Ziraat fakültesi olarak gayemiz, Atatürk ilke ve inkılapları ile Cumhuriyet değerlerine gönülden bağlı, toplumun manevî değerlerini özümsemiş, çalışma hayatında hukukî kaidelere göre hareket eden, ülkemizde veya dünyada karşılaştığı problemlere çözüm üretebilecek donanıma haiz, yeniliğe ve değişime açık, aklı ve bilimi kendisine rehber edinmiş, küresel çapta muadilleri arasında daha yüksek seviyede bulunacak, alanında çağa yön verecek ziraat mühendisleri yetiştirmektir. Bu amaçla fakültemizde eğitim gören siz sevgili öğrencilerimizi üst düzeyde donanım sahibi birer “Ziraat Mühendisi” olarak yetiştirmek gayesiyle çalışan akademik kadromuzun emeklerini boşa çıkarmayacak şekilde gayret sarf edeceğinize olan inancımız tamdır. Yakınlarda yaşadığımız pandemi ve deprem gibi doğal afetler neticesinde temiz gıda üretim ve lojistiğinin önemi ülkemizce bir kez daha anlaşılmışken ifa edeceğiniz görevinizin ne kadar önemli olduğunu bilmenizi isterim.
Ziraat alanında başarılı olan ülkelerin uluslararası arenada söz sahibi olacağı bu yüzyılda, bu kutsal topluluğun birer üyesi olarak sizleri aramızda görmekten kıvanç duyuyorum.
Prof. Dr. Serkan ŞAHAN
Dekan