ZİRAAT FAKÜLTESİ SÜT İŞLEME TESİSİ
Eski Safiye Çıkrıkçıoğlu Meslek Yüksek Okulu Üretim Tesisi revize edilerek, Türk Gıda Kodeksine uygun modern bir tesis haline getirilen Süt İşleme Tesisimiz, 2022 yılında üretime başlamıştır.
ERÜ Ziraat Fakültesi Süt İşleme Tesisi tüketicilerinin kaliteli ve güvenli gıda ihtiyaçlarını eksiksiz karşılama amacıyla faaliyetine başlamıştır. Tüketicilerine sadece kaliteli, güvenli ürünler sunmakla yetinmeyip, bir yandan da ürünlerinin hedef kitlesinin sosyal yaşam şartlarına uygunluğunu ve yaşamın her evresindeki farklı sağlık beklentilerini karşılamayı hedeflemektedir. Tüketicilerine, güvenli gıda sunmaya yönelik olarak uyguladığı HACCP (Hazard Analysis Critical Control Points) uygulamaları, "ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi" çerçevesinde yürütülmektedir.
Tamamen hijyenik koşullarda üretim yapan, üretimin her aşaması gıda güvenliği anlayışına uygun, doğaya ve tüketiciye saygılı, teknolojinin olanaklarından yararlanan işletme olma özelliğimizi korumak, kalite politikamızın vazgeçilmez önceliğidir.
Tesisin üretim kapasitesi aylık yaklaşık 10 ton civarındadır.
Farklı gramajlarda Üretimini gerçekleştirdiğimiz Ürünlerimiz;
• YOĞURT
• SÜZME YOĞURT
• PASTÖRİZE SÜT
• BEYAZ PEYNİR
• KAŞAR PEYNİR
• LOR PEYNİR
• TEL PEYNİR
• TEREYAĞ
• DONDURMA
• AYRAN
Tesisimiz; gıda güvenliği göz önünde bulundurularak gıda hijyeni ve sanitasyonu benimseyen, katkısız, sağlıklı ve doğal ürünler üretme anlayışı ile çalışmaktadır. Bu kapsamda 4 adet destek personeli ve bir adet sorumlu gıda mühendisinden oluşan ekiple üretimi gerçekleştirmektedir.
Bunun yanında Ar-ge çalışmaları ile yeni ürünlerin geliştirilmesi çalışmaları yürütülmektedir. Ayrıca yarı zamanlı öğrenci istihdamı ile öğrencilere destek olunmaktadır. Bu alanda eğitim gören öğrencilerimize staj imkânı tanınarak iş hayatına atılmadan önce önemli tecrübeler kazanmalarına imkân sağlanmaktadır.