STAJ YAPACAK ÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE

STAJ YAPMAK İSTEYEN TÜM ÖĞRENCİLERİN İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ SERTİFİKASI ALMALARI ZORUNLUDUR.

ARAŞTIRMA BİRİMİ DIŞINDA STAJ YAPACAK ÖĞRENCİLER STAJ TARİHLERİNİ DANIŞMANLARI İLE BERABER KENDİLERİ BELİRLEYECEKTİR.

STAJLAR EN ERKEN 18 HAZİRANDA BAŞLAYACAK OLUP 15 EYLÜL’E KADAR DA STAJLARIN BİTMESİ GEREKMEKTEDİR.

STAJ DANIŞMANLARININ 2018 ARALIK AYI SONUNA KADAR STAJ SINAVLARINI YAPARAK SONUÇLARINI ÖBİSİS’e GİRMELERİ GEREKMEKTEDİR.

STAJ AŞAMALARI

1-Staj yapacak öğrenciler öncelikle, staj yapmak istedikleri kuruma, “Öğrenci Bilgi Sistemi’nden”  (OBİSİS) alacakları “Zorunlu Staj Formunu”  imzalatmaları gerekmektedir.(Bazı resmi kurumlardan Fakültemize gelen, öğrencinin staj yapmasının uygun olduğuna dair resmi yazılar da Zorunlu Staj Formu yerine geçmektedir.)

2-Bir adet vesikalık fotoğrafla beraber Fakültemiz Öğrenci İşleri Bürosuna gelinerek oradan staj defteri alınacaktır.

3-Staj yapılacak yer belli olduktan sonra Öğrenci Bilgi Sistemi’nde “staj” kısmında "yeni başvuru" butonuna tıklanıp oradaki tüm bilgiler doldurarak ön başvuru yapılacaktır.

4- Öğrenci Bilgi Sistemi’nden Staj başvurusu yapıldıktan sonra listede "yeni başvuru" durumunda iken "başvuru formu" linki aktif olacaktır, bu formun çıktısını alıp iş sağlığı ve güvenliği belgesi ve zorunlu staj formu ile beraber staj danışmanına giderek ona onaylattırılacaktır.

Not:Staj başvurusu yapıldıktan sonra fark edilen bir yanlışlık için staj danışmanı incelemeye almadığı sürece düzeltme yapılabilir, ancak düzeltme yapıldığı takdirde başvurunun pin kodu değişeceği için tekrar çıktı alınıp güncel başvuruyu staj danışmanına onaylatmak gerekecektir.

5-Staj başvurusu onaylandıktan sonra sicil fişinin çıktısı alınabilecektir.

6-Sigortalı işe giriş bildirgesi staj başlamadan üç gün öncesine kadar Öğrenci Bilgi Sistemi’nden alınabilecektir.

STAJ YERLERİNE GÖTÜRÜLECEK BELGELER

• İş Sağlığı ve Güvenliği Belgesi
  • Sicil Fişi (Obisis’ten temin edilecek)
  • SGK İşe Giriş Bildirgesi (Obisis’ten temin edilecek)
  • Staj Defteri (Fakültemiz Öğrenci İşleri Bürosundan temin edilecek.)
  • Zorunlu Staj Formu

Not: Staj yapacak öğrenciler kesinlikle yaz okulundan ders alamayacaklardır.Yaz okuluna giden öğrenciler kesinlikle staj yapamayacaklardır. Sadece Erciyes Üniversitesi Uzaktan Eğitim Araştırma Uygulama Merkezinin (ERUZEM) açacağı dersler yaz okulunda alınabilecektir.

06 Kasım 2017