Öğretim Elemanlarına Duyuru - Uzaktan Eğitim Süreci

Uzaktan Eğitim Süreci

1. Ara sınavlar ödev şeklinde yapılacaktır. Ödevlerin etki payı  %30’dur.
  2. Ödevlerin 04-08 Mayıs 2020 tarihleri arasında erudm.erciyes.edu.tr adresine yüklenmesi gerekmektedir.
  3. Her bir ders için genel duyurular kısmında ödev eklemesi yapılabilir.
  4. Ödevler farklı şekilde verilebilir. Öğrenci, grup yada sınıf bazlı olabilir. Ödevler word, pdf vs. dosyası ise bunların da sisteme yüklenmesi gerekmektedir.
  5. Eklenen ödevler için detaylı bilgi açıklama kısmında verilmesi gerekmektedir.
  • Ödevlerin son teslim tarihi 31 Mayıs 2020 olarak duyurulmalıdır.
  • Ödevlerin etki payı ve değerlendirme süreci,
  • Daha önce ödev verildi ise ve bu ödevler ara sınavda da kullanılacaksa, ödevlerin etki payları ve değerlendirme süreçleri,
  • Ödevlerin nasıl teslim edileceği ile ilgili olarak mail adresi için bilgilendirme yapılmalıdır.
  1. Öğrenciler tarafından yapılan ödevler 31 Mayıs 2020 tarihine kadar, mail adresi üzerinden öğretim elemanlarına göndermeleri gerekmektedir. Bu amaçla her bir öğretim elemanı için mail adresi oluşturulmuş ve öğretim elemanlarına bildirilmiştir (……..@odev.erciyes.edu.tr). Ödevlerin teslimi için bu mail adresi kullanılacaksa öğrencilere bildirilmelidir.
  2. Ödevlerin herbir öğrenciye ulaşması gerekmektedir. Sistemsel sorun veya internet olmaması gibi farklı sebeplerden sisteme giriş yapamayan öğrenciler dikkate alınarak, sisteme giriş yapan veya yapmayan öğrenciler sürekli takip edilmelidir. Sisteme giriş yapmayan öğrencilere mail veya telefon yoluyla bilgilendirme mesajı atılarak, kesin olarak ödev konusuna ulaşması sağlanmalıdır. Bu öğrencilere ödev konusu ayrıca mail olarak ta atılabilir.
  3. Uygulamalı olarak yüzyüze yürütülmesi planlanan derslerinde takibi erudm adresinden yapılacaktır. Bu dersler içinde ara sınav olarak ödev verilecektir. Erudm adresinde uygulamalı dersleri görünmeyen öğretim elemanlarının dersleri dekanlığa bildirmeleri gerekmektedir. Gelen geri bildirimlere göre, sistemde görünmeyen uygulama dersler bilgi işlem tarafından sisteme ekletilecektir.
  4. Lisans üstü derslerde ise ara sınav olarak ödev veya projelendirme yapılabilir. Bu süreçlerinde yine erudm adresi üzerinden duyurusunun yapılması gerekmektedir.
  5. Değerlendirilen ödevlerin, eğitmen programına not girişi için son tarih 15 Haziran 2020’dir.
  6. Final ve bütünleme sınavları ise 6 Haziran – 15 Temmuz 2020 tarihleri arasında yüzyüze yada online olarak yapılacaktır. Ancak durum Mayıs ayı sonunda netleşecektir.
  7. Final ve bütünleme sınavlarının online yapılma ihtimaline karşılık Mayıs ayı içerisinde hazırlık yapılması gerekmektedir. Bu konu ile ilgili olarak soru sayısı, soru şablonu… ile ilgili olarak ERUZEM tarafından kısa süre içerisinde bilgilendirme yapılacaktır.

06 Nisan 2020
31 Mart 2020