7. Entomopatojenler ve Mikrobiyal Mücadele Kongresi Fakültemizde Düzenlendi

Tarımsal zararlılarla mücadelede çevre dostu yöntemlerin önemi her geçen gün daha da artmaktadır. Biyolojik mücadelenin en önemli ajan gruplarından biri olan entomopatojen mikroorganizmaların zararlılar üzerinde ki etkinlikleri, kolay üretimi ve kolay uygulanabilirlikleri gibi avantajları sayesinde, araştırma ve uygulama alanı giderek genişlemektedir.

2007 yılından beri iki yılda bir düzenlenen “Entomopatojenler ve Mikrobiyal Mücadele Kongresi” ülkemiz ve diğer ülkelerde entomopatojenler üzerinde çalışan bilim insanları, uzmanlar, öğrenciler ve mikrobiyal mücadele uygulayıcılarını biraraya getirerek, entomopatojenler ve mikrobiyal mücadele ile ilgili çalışmaların paylaşılması, güncel gelişmelerin değerlendirilmesi, yeni iş birliklerinin oluşturulması açısından önemli katkılar sağlamıştır.

Şu ana kadar düzenlenen Entomopatojenler ve Mikrobiyal Mücadele Kongreleri, ülkemizin zengin bir entomopatojen faunasına sahip olduğunu ıspatlamış, entomopatojenler konusunda çalışan yerli ve yabancı araştırıcılara tanışma ve ortak çalışma imkanı sağlamıştır. Bu doğrultuda Uluslararası Entomopatojenler ve Mikrobiyal Mücadele Kongresinin 7.’si  Kayseri’de başarılı bir şekilde düzenlenmiştir.

Kongreye toplamda 8 farklı ülkeden 65 katılımcı sözlü ve poster bildirilerle katkı sağlamıştır. Kongrenin düzenlenmesinde organizasyon komitesine verdiği maddi ve manevi desteklerden dolayı Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa ÇALIŞ’a, Seyrani Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Arslan’a, Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu’na, BASF Grubuna ve emeği geçen tüm araştırmacılara ve katılımcılara katkıları için teşekkür ederiz.

Kongre fotoğrafları için tıklayınız

22 Ekim 2019