Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Sayın Mehmet ÖZHASEKİ Fakültemiz Meyve Koleksiyon Bahçelerini Ziyaret Etti

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Sayın Mehmet ÖZHASEKİ, Bakanlığa bağlı Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğü ve Erciyes Üniversitesi Ziraat Fakültesi İşbirliğinde yürütülen ahlat ve alıç ile ilgili projeler kapsamında Üniversitemizde oluşturulan koleksiyon parsellerini ziyaret etmiştir. Ziyarete, Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürü Nurettin TAŞ, Rektörümüz Prof. Dr. Fatih ALTUN, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh BÜYÜKKILIÇ ve Kayseri Milletvekilleri katılmıştır.

İlgili projelerin yürütücüsü Fakültemiz öğretim üyesi Prof. Dr. Aydın UZUN, ahlat ve alıç projeleri ile ilgili Bakanımıza ve katılımcılara bilgiler vermiştir. Ayrıca, bu türlerin iklim değişikliğine uyum kapsamında değerlendirilme imkanları ve yapılabilecek çalışmalarla ilgili bilgiler aktarmıştır. Bakanımız ÖZHASEKİ, çalışmalardan duyduğu memnuniyeti dile getirmiştir. Ziyarette Bakanımız ahlat bitkisi üzerine aşı yaparak, ahlat konusunda farkındalık oluşmasına katkı sağlamıştır.

06 Kasım 2023 Pazartesi